Brakovi danas sve češće pucaju jer partneri imaju previsoka očekivanja

pročitaj više

Bivši ljubavnici se našli poslije pola vijeka i vjenčali se

Objavljeno: 12.09.2017

Za pregled fotogalerije u većoj rezoluciji kliknite ovdje

Više od pola vijeka pošto je brat upoznao Dženifer Mejerink i Stivena Valberta, ljubav tog razdvojenog para konačno je zapečaćena u Ročesteru, u državi Njujork, ali u ponedjeljak su se vjenčali u bolnici u kojoj je Valbert zbog leukemije.

- Taj vječni unutrašnji plamičak se pretvorio u logorsku vatru i grmi i danas, kazao je 73-godišnji Stiven, pošto su se rođaci i osoblje Opšte bolnice nagurali u njegovoj sobi kao svatovi na vjenčanju koje je obavio gradski matičar.

U znak poštovanja prema Elvisu, Valbert je nosio sjajno crno odjelo, ljubičastu maramu i pilotske naočare za sunce. Mlada je bila u elegantnoj crnoj haljini, s ljubičastim ukrasom u kosi. Stiven, iz Čikaga, 1965. godine je bio na Trinidadu i Tobagu, gde je noću puštao muziku preko vojne radio stanice. Ali, čim se zaljubio, stigla mu je prekomanda. Svoje vojne privjeske s oznakama je dao Dženifer, rekavši joj: "Draga, vratiću se jednog dana po to". Ali, nije se vratio na ostrvo.

Izgubili su vezu, oboje se vjenčali s drugima i stekli porodice - Dženifer čak u Ontariju, u Kanadi, a Valbert u Viskonsinu, u SAD. Pošto je Dženifer ostala sama zbog smrti muža, njena sestra je na Facebooku našla Valtera, tada već udovca. Najpre su se dopisivali putem mejla, a potom se ponovo sreli 2015. godine. Valbert se doselio u Kanadu već marta 2016. godine. - Shvatila sam da nikada nisam ni prestala da ga volim, rekla je 72-godišnja Dženifer.

Oktobra prošle godine je utvrđeno da Valbert ima leukemiju. Odlučio je da se liječi u Ročesteru, gde živi njegov sin. - Još nisam odustao od sebe, rekao je Valbert kome su na lančiću oko vrata vojne oznake koje mu je Dženifer čuvala više od 50 godina. "I nikada neću odustati. Sada mi se ona vratila i to mi daje snagu da prođem kroz sve"..